onsdag den 16. september 2015

SSO og SRP 2015 - Hvordan finder jeg et godt emne?

Hurra nu skal der snart vælges fag og emne for SSO og SRP opgaver. Der er rigtig mange gode steder at få inspiration. Måske har du allerede et godt emne, så kan du kikke om der er litteratur til emnet.


Biblioteksvagten En god emneguide hvor du kan se litteraturhenvisninger på tidligere spørgsmål som fx Findes der historiske kilder der handler om brydning af Enigma koden? Findes der litteratur om den første Iphone nogensinde?

EMU Du kan finde eksempler på gode emner inden for de forskellige fag til SRP eller SSO. Der er ofte links til videre læsning, og eksempler på arbejdsspørgsmål inden for temaet. 

DR Gymnasium Her kan du hente inspiration i emnesamlingerne inden for dit fag

Faktalink Se både i fanerne ’temaer og emner’ – her er mange forskellige emner fra fodbold, over Stamceller til Sproganalyse

Den store Danske Hvis du har en ide om hvad du vil skrive om er leksikon og encyklopædier et godt
sted at få overblik over et emne, og inspiration til underspørgsmål.

Britannica Det samme gælder for Britannica, du kan finde bl.a. historiske, litterære, politiske, geografiske og videnskabelige referencer. Mange af referencerne relaterer videre til andre websites, som er udvalgt af Britannicas redaktører.

Gale Science Naturvidenskabelig database med adgang fra skolens IP, få inspiration til emner om fx Organisk kemi, blod grupper, astrologi og mange flere.

Hvordan ser sådan en opgave egentlig ud?

Skrivemetro Her kan du bl.a. se hvordan et abstract eller en problemformulering laves. 
Eksempler på opgaver fra Odder-Gymnasium Husk at du gerne må få inspiration men ikke plagiere.

 Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.